Torskburgare med örtpotatis

Hemmagjord torskburgare tillsammans med färskpotatis som kryddats med örter. Så gott!


Ingredienser:
8-10 medelstora färskpotatisar
Ett litet knippe gräslök
Några matskedar dill 
0.5 dl persilja 
3- tsk Vegeta
Salt
4 klickar Smör
3 msk Olivolja

Gör så här:
Tvätta potatisen och dela eventuellt de större på mitten.

Koka potatisen i saltat vatten ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

När potatisen är så gott som klar häller du av vattnet och låter den ånga av sig ordentligt.

Under tiden förbereder du fisken.
500 g torsk
1 äggula
Vitpeppar
Salt
3 tsk Vegeta 
4 msk maizena eller potatismjöl
4 dl ströbröd

Tina fisken och dela filéerna i bitar. Mixa i mixer till en jämn färs. Låt rinna av i en sil så att inte smeten blir för vattnig.

Lägg färsen i en skål och tillsätt äggulan och vispa in den.

Tillsätt maizena och kryddorna och rör om.

Forma till burgare och vänd dem i ströbröd. 

Åter till potatisen. 
Krossa potatisarna med en potatisstöt och lägg på en bakplåt. Strö över de hackade örterna, olivoljan, kryddorna och klicka i smöret. 
In i ugnen ca 15 minuter.

Stek burgarna på medelvärme ca 6 minuter.

Vispa under tiden ihop såsen:
2 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
2 vitlökklyftor
Salt
Lika delar hackad persilja och dill, samt lite gräslök.

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Servera burgarna i hamburgebröd tillsammans med dressingen, toppa med lite isbergssallad och färsk spenat och njut av det tillsammans med potatisen.